Nyt ICT-taitoja kehittämään!

#ICTknowhow-polulla opit harjoituksia tekemällä mm. sähköpostin käyttöä, tekstinkäsittelyä, tiedonhakua sekä pelisääntöjä sosiaalisessa mediassa toimimiseen. Opiskelun avulla kehittyvät tiedot ja taidot auttavat sinua pärjäämään opinnoissasi ja myöhemmin työelämässä. Aloita testaamalla ICT-taitosi ja siirry sen jälkeen tehtävien pariin. Tee tehtävistä etenkin ne, joissa testin mukaan tarvitset lisää harjoitusta.

Opiskelutehtävien tekemisessä ja ICT-taitojen testaamisessa kannattaa käyttää kannettavaa tietokonetta tai pöytätietokonetta. Näkymä ohjekuvissa ja -videoissa saattaa vaihdella riippuen siitä, mitä ohjelmistoa käytät.

Huomaa, että mittari ja materiaali on suunnattu ensisijaisesti ammatilliseen peruskoulutukseen valmentavan koulutuksen (VALMA) tarpeisiin. Yksistään näitä ei siis tule käyttää perustutkinto-opetuksen materiaaleina, mutta niitä voidaan toki hyödyntää lisämateriaalina muun oppimateriaalin rinnalla.

ICT-polkumateriaalin käyttäjien on hyvä ensin miettiä, tuntevatko he kaikki seuraavat sanat? Mikäli sanat tuntuvat vierailta on syytä tutustua itsenäisesti tai ohjatusti SANALISTAAN. Näitä käsitteitä tarvitaan #ICT-mittarin ja materiaalin parissa toimiessa.

1) TESTAA TAITOSI #ICT-MITTARILLA

Mittari sisältää seuraavat osa-alueet:

  • tietokoneen käyttötaidot
  • työvälineosaaminen
  • viestintäosaaminen
  • tietotekniikkaosaaminen

2) SIIRRY TEHTÄVIIN (klikkaa kuvaa):

tietokoneen_kayttotaidottyovalinenosaaminenviestintaosaaminensahkoinen_asiointitietotekniikkaosaaminen

 

 

ICTtaitotesti_logot

Top